Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pieczarki faszerowane mięsem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawy sposób na przekąskę z pieczarek

Pieczarki faszerowane mięsem i serem

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem i serem
Pieczarki umyć i obrać- najlepiej, aby były dosć duże, aby zmieścił się farsz. Wyciąć nóżki. Cebule drobno pokroic i podsmażyć na oleju na złoto. Dodac mięso mielone i razem usmażyć. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Do pieczarek wkładać farsz mięsny. Na to zetrzeć żółty ser i posypac papryka słodka i ostrą. Piec w piekarniku ok. 30-40 minut w 180 stopniach. Udekorowac posiekana pietruszką.