lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie pieczarki to świetna alternatywa dla zwykłych mielonych, a dzięki temu że są otulone boczkiem mają fajny wędzony posmak.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Pieczarki obieramy, wycinamy ogonki. Ogonki kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulką na odrobinie oleju. Pieczarki ukladamy na blaszce wysmarowanej olejem. Każdy kapelusz solimy i pieprzymy.

Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy podsmażone ogonki z cebula, 1 jajko, pok bułki na oczonej i odciśniętej, natkę pietruszki. 1 łyżkę bułki tartej. Doprawiamy Jarzynką, solą, pieprzem, papryką ostra i wyrabiamy na gładka masę. Z mięsa formujemy kulki i nakładamy na pieczarki.

Na każda pieczarkę kładziemy plaster boczku.

Pieczemy w 180 stopniach 30 minut.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Pieczarki otulamy boczkiem dzięki temu będzie super smak.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Na każda pieczarkę kładziemy kulkę mięsa mielonego
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Każda pieczarkę doprawiamy solą i pieprzem