Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Pieczarki obieramy, wycinamy ogonki. Ogonki kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulką na odrobinie oleju. Pieczarki ukladamy na blaszce wysmarowanej olejem. Każdy kapelusz solimy i pieprzymy.
Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy podsmażone ogonki z cebula, 1 jajko, pok bułki na oczonej i odciśniętej, natkę pietruszki. 1 łyżkę bułki tartej. Doprawiamy Jarzynką, solą, pieprzem, papryką ostra i wyrabiamy na gładka masę. Z mięsa formujemy kulki i nakładamy na pieczarki.
Na każda pieczarkę kładziemy plaster boczku.
Pieczemy w 180 stopniach 30 minut.
Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy podsmażone ogonki z cebula, 1 jajko, pok bułki na oczonej i odciśniętej, natkę pietruszki. 1 łyżkę bułki tartej. Doprawiamy Jarzynką, solą, pieprzem, papryką ostra i wyrabiamy na gładka masę. Z mięsa formujemy kulki i nakładamy na pieczarki.
Na każda pieczarkę kładziemy plaster boczku.
Pieczemy w 180 stopniach 30 minut.
ajrinwu