Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pieczarki faszerowane mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki z farszem z mielonego mięsa, cebuli i natki pietruszki to pomysł na fajną imprezową przekąskę.

Pieczarki faszerowane mielonym mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki faszerowane mielonym mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mielonym mięsem
Pieczarki obieramy i obcinamy im nóżki. Cebulę kroimy w kosteczkę, mieszamy z drobno pokrojonymi nóżkami pieczarek i całość podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, doprawiając solą i pieprzem. Smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Odstawiamy do ostygnięcia. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, posiekaną natkę, odrobinę wody i cebulę z patelni. Całość mieszamy, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy. Kapelusze pieczarek faszerujemy przygotowanym farszem i układamy kapeluszem do dołu w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym odrobina oleju. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem
Zaczynamy od podsmażenia cebuli z nóżkami pieczarek
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem
Wszystkie składniki farszu mieszamy dokładnie
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem
Pieczarki faszerujemy mięsem i układamy w naczyniu żaroodpornym