Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem
Pieczarki obieramy i obcinamy im nóżki. Cebulę kroimy w kosteczkę, mieszamy z drobno pokrojonymi nóżkami pieczarek i całość podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, doprawiając solą i pieprzem. Smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Odstawiamy do ostygnięcia. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, posiekaną natkę, odrobinę wody i cebulę z patelni. Całość mieszamy, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy. Kapelusze pieczarek faszerujemy przygotowanym farszem i układamy kapeluszem do dołu w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym odrobina oleju. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.