migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Prosta przekąska z pieczarek. Kapelusze nadziane mięsnym farszem i zapieczone pod kołderką z żółtego sera.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

 

  • 10 dużych pieczarek
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • sól z pieprzem
  • ser żółty do posypania
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Z pieczarek usunąć ogonki i pokroić je w drobną kostkę razem z cebulą. Kapelusze z pieczarek ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i oprószyć solą z pieprzem. Pokrojone ogonki i cebulę zrumienić na oleju i przestudzić. Dodać do mięsa mielonego, doprawić solą z pieprzem i dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować 10 kulek i nadziać każdą pieczarkę. Na wierzchu posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20 minut.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Etap 1 Z pieczarek usunąć ogonki i pokroić je w drobną kostkę razem z cebulą.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Etap 2 Kapelusze z pieczarek ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i oprószyć solą z pieprzem.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Etap 3 Pokrojone ogonki i cebulę zrumienić na oleju i przestudzić.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Etap 4 Z mięsnej masy uformować 10 kulek i nadziać każdą pieczarkę. Na wierzchu posypać startym serem.