Sposób przygotowania:
Faszerowane pieczarki na ostro
Jajko gotujemy na twardo i studzimy. Pieczarki myjemy, obieramy, odcinamy nóżki i odstawiamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Paprykę i nóżki pieczarek siekamy. Na patelnie wlewamy nieco oleju, przesmażamy cebulkę i dodajemy paprykę i nóżki pieczarek. Smażymy z 5 minut. Ostudzone jajko kroimy, przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Przelewamy do nich zawartość patelni, łącznie z olejem. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę. Dodajemy sporo soli, pieprzu i chilli, gdyż pieczarki wyciągną część przypraw więc smak będzie delikatniejszy.Wszystko dokładnie mieszamy. Im więcej dodamy chilli i pieprzu tym pieczarki będą ostrzejsze. Masą napełniamy pieczarki, na wierzch nakładamy kawałki żółtego sera i zapiekamy w piekarniku w temp 180 ok 20 minut.