justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Faszerowane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam pieczarki, faszerowane z ziemniakami pieczonymi smakują wspaniale...

Faszerowane pieczarki

Składniki:

Faszerowane pieczarki

 

  • 8 dużych pieczarek
  • 30 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • pół cebuli
  • natka pietruszki
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • odrobina curry i papryki czerwonej

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki
Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki i myjemy. Przekładamy na sitko, żeby wyschły. Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wyrabiamy mięso jak na kotlety mielone. Farszem napełniamy każdą pieczarkę. Układamy na blasze do pieczenia lub w prodiżu. Na wierzch można posypać koperkiem. Pieczemy około godziny, do momentu kiedy pieczarki będą miękkie i puszczą nieco soku.