Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pieczarki nadziewane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo dobre na spotkania z przyjaciółmi lub w gronie rodzinnym.

Pieczarki nadziewane

Składniki:

Pieczarki nadziewane

 

  • 90dag.średniej wielkości pieczarek,
  • 6łyżek masła,
  • 25dag.białego sera,
  • 5dag.startego żółtego sera,
  • 2łyżki drobno posiekanej cebuli,
  • sól

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane
Trzonki pieczarek odciąć i drobno posiekać.Kapelusze podsmażyć na maśle przez 5min.na małym ogniu i odsączyć.Twaróg wymieszać z posiekanymi trzonkami pieczarek,cebulą i żółtym serem,posolić.Masą tą napełnić kapelusze pieczarek ułożyć w piekarniku i opiekać na złoty kolor,podawać gorące.