jolantadanielewicz

jolantadanielewicz

Kuchcik
[Przepisów: 6]

pieczarki nadziewane cebulką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie znakomite na przyjęcia.

pieczarki nadziewane cebulką.

Składniki:

pieczarki nadziewane cebulką.

 

  • 1 kg.dużych pieczarek
  • 60-70 dag cebuli
  • olej do smażenia
  • 20 dag. sera żółtego
  • sól do smaku.

Sposób przygotowania:

pieczarki nadziewane cebulką.
pieczarki opłukać i usunąć korzonki, odsączyć,cebule pokroić w drobną kostke i poddusić na wolnym ogniu z niewielką ilościa oleju, doprawić solą i pieprzem do smaku,przygotowanym farszem nadziewać pieczarki, następnie zrobić ciasto naleśnikowe z odrobiną soli dość gęste, obtaczać pieczarki z farszem i podsmażyć na oleju z obu stron, wyłożyć do naczynia żaroodpornego a wierzch posypać starkowanym serem, zapiekać około 20 minut w 170 .c.