Sposób przygotowania:
Pieczarki portobello faszerowane dymką i parmezane
Z pieczarek odetnij nóżki i pokrój je w kostkę.
Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę dymkę posiekaną wraz z szczypiorem. Pod koniec smażenia dodaj posiekane nogi z pieczarek i dopraw całość solą, pieprzem i tymiankiem.
Kiedy uduszona cebulka przestygnie dodaj do niej bułkę tartą i parmezan, tak powstały farsz powinien mieć konsystencję wilgotnego piasku.
Nafaszerowane pieczarki zapiekaj 25 min w 180 st.
Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę dymkę posiekaną wraz z szczypiorem. Pod koniec smażenia dodaj posiekane nogi z pieczarek i dopraw całość solą, pieprzem i tymiankiem.
Kiedy uduszona cebulka przestygnie dodaj do niej bułkę tartą i parmezan, tak powstały farsz powinien mieć konsystencję wilgotnego piasku.
Nafaszerowane pieczarki zapiekaj 25 min w 180 st.