Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Pieczarki portobello faszerowane dymką i parmezane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pieczarki portobello przez to że są duże idealnie nadają się do faszerowania, a w smaku są nawet bardziej intensywniejsze niż małe pieczarki.

Pieczarki portobello faszerowane dymką i parmezane

Składniki:

Pieczarki portobello faszerowane dymką i parmezane

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki portobello faszerowane dymką i parmezane
Z pieczarek odetnij nóżki i pokrój je w kostkę.

Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę dymkę posiekaną wraz z szczypiorem. Pod koniec smażenia dodaj posiekane nogi z pieczarek i dopraw całość solą, pieprzem i tymiankiem.

Kiedy uduszona cebulka przestygnie dodaj do niej bułkę tartą i parmezan, tak powstały farsz powinien mieć konsystencję wilgotnego piasku.

Nafaszerowane pieczarki zapiekaj 25 min w 180 st.