gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Pieczarki smażone w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane pieczarki w panierce podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - szybkie w przygotowaniu i smaczne.

Pieczarki smażone w panierce

Składniki:

Pieczarki smażone w panierce

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki smażone w panierce

ETAP 1:

Pieczarki smażone w panierce
Od pieczarek odcinamy ogonki, kapelusze obieramy.

Większe kapelusze pieczarek obieramy (odcinamy ogonki).

ETAP 2:

Pieczarki smażone w panierce
Solą i pieprzem przyprawiamy kapelusze pieczarek.

Kapelusze grzybów przyprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem.

ETAP 3:

Pieczarki smażone w panierce
Pieczarki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.

Przyprawione kapelusze maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy z obu stron w bułce tartej.

ETAP 4:

Pieczarki smażone w panierce
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pieczarki.

Kapelusze smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Podajemy gorące. (z ziemniakami i surówką świetnie pasują)