Sposób przygotowania:
Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkamiETAP 1:
Do miski wlać mleko, wodę, olej i śmietanę, dodać jajka, sól i kurkumę zmiksować. Następnie wsypać przesiane mąki i powtórnie zmiksować na gładkie ciasto. Pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny.
ETAP 2:
Jarmuż bez grubych łodyg blanszować w osolonej wodzie, osączyć, posiekać. Na łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i jarmuż, doprawić do smaku pieprzem, ostudzić, wymieszać z tartym żółtym serem.
ETAP 3:
Na pozostałym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć. Upieczone mięso pokroić w drobną kostkę, połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
ETAP 4:
Z przygotowanego ciasta na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki, włożyć porcję jarmużu.
ETAP 5:
Następnie włożyć porcję pieczarek z mięsem, zawinąć boki i zwinąć w roladki.
ETAP 6:
Panierować w roztrzepanych jajkach i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
ETAP 7:
Rumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym olejem.