Sposób przygotowania:
Wątróbka z nadzieniemETAP 1:
Na patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek wędzony. Smażyć na bardzo małym ogniu.
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do boczku. Po zeszkleniu cebuli , patelnię wystudzić.
Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić kieszeń. W salaterce wymieszać boczek z cebulą z jajkiem, majerankiem, pieprzem i bułką tartą.
Nadziać wątróbkę, a otwór zapiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć wątróbkę też delikatnie posmarowaną olejem.
Dodać jabłka, rozmaryn. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. godzinę.
Po wyjęciu z piekarnika wątróbkę posolić. Smacznego.
Beatris
ewaeu
Miło mi, dziękuję, polecam....:)