Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Pieczarki w cieście z sosem majonezowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczarki w cieście z sosem majonezowym

Pieczarki w cieście z sosem majonezowym

Składniki:

Pieczarki w cieście z sosem majonezowym

 

  • 60 dag malutkich pieczarek
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 2 żółtka
  • 250 ml wody
  • 250 ml majonezu
  • 1 ogórek konserwowy, drobno posiekany
  • szczypta cukru
  • 1 łyżeczka masła
  • szczypiorek, posiekany
  • sól, pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście z sosem majonezowym

Aby przygotować pyszne pieczarki w cieście z sosem majonezowym należy mąkę wymieszać z wodą, żółtkami, masłem, solą i pieprzem na gładkie ciasto, odstawić na noc do lodówki. Majonez wymieszać z ogórkiem, szczypiorem i cukrem i również odstawić do lodówki. Z pieczarek odciąć trzonki, obtaczać w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z sosem śmietanowym.