karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Pieczarki w śmietanie.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wspaniały dodatek do ziemniaków.

Pieczarki w śmietanie.

Składniki:

Pieczarki w śmietanie.

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w śmietanie.
Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Cebule kroimy w drobną kostkę.. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy. Gdy pieczarki zmniejszą swoją objętość, dodajemy cebulę, chwilę przesmażamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy przez ok. 10-15 min. Pieczarki puszczą sporo wody. Żeby się jej pozbyć odkrywamy pokrywkę patelni i smażymy na wolnym ogniu żeby woda z pieczarek odparowała. Gdy to się stanie dodajemy śmietanę, nadal gotujemy. Mieszamy i przyprawiamy do smaku. Smacznego :)