Sposób przygotowania:
Pieczarki w pomidorowej zalewie octowej
W garnku zagotować wszystkie składniki na zalewę oprócz cebuli. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Gdy zawartośc garnka się zagotuje dodać cebulę i gotować wszystko razem ok 3 minuty. Gotową zalewę wystudzić.
Pieczarki dokładnie oczyścić, odkroić ewentualne wystające ogonki aby lepiej się smażyło. Następnie pieczarki panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Usmażone pieczarki osączyć na papierowym ręczniku i wystudzić.
Wystudzone usmażone pieczarki ułożyć w dużym słoju przekłądając je cebula z zalewy. Zalać pieczarki zimna zalewą. Słoik zakręcić i odostawić do lodówki na 1-2 doby, aby pieczarki się przegryzły.
Pieczarki dokładnie oczyścić, odkroić ewentualne wystające ogonki aby lepiej się smażyło. Następnie pieczarki panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Usmażone pieczarki osączyć na papierowym ręczniku i wystudzić.
Wystudzone usmażone pieczarki ułożyć w dużym słoju przekłądając je cebula z zalewy. Zalać pieczarki zimna zalewą. Słoik zakręcić i odostawić do lodówki na 1-2 doby, aby pieczarki się przegryzły.