karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Pieczarki smażone na maśle

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczarki na maśle jako dodatek do mięs i nie tylko.

Pieczarki smażone na maśle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki smażone na maśle

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki smażone na maśle
Pieczarki czyścimy zdejmując wierzchnią skórkę. W pieczarkach oddzielamy nóżkę od kapelusza - nie kroimy. Na patelni rozpuszczamy masło. Na rozgrzane masło kładziemy kapelusze pieczarek i nóżki. Smażymy lekko z obu stron, przyprawiając solą i pieprzem. Następnie dusimy ok. 5 minut. W tym czasie pieczarki puszczą wodę i zmniejszą objętość. Po duszeniu ponownie smażymy pieczarki. Za każdym razem kiedy przekładamy pieczarki doprawiamy je solą i pieprzem. Smażymy ok. 15 minut.
Smacznego :)
Pieczarki smażone na maśle
Oczyszczone i podzielone pieczarki.
Pieczarki smażone na maśle
Początkowa faza smażenia pieczarek.
Pieczarki smażone na maśle
Pieczarki po duszeniu.
Pieczarki smażone na maśle
Druga faza smażenia pieczarek już po duszeniu.