kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczarki z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dość żmudne do przygotowania ze względu na obieranie orzechów ze skórki

Pieczarki z majonezem

Składniki:

Pieczarki z majonezem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z majonezem
Zalewamy orzechy włoskie (miąższ) gorącą wodą.Po sparzeniu ich łatwo zejdzie z nich gorzka skórka.Osuszamy orzechy ręcznikiem kuchennym i siekamy je drobniutko.Pieczarki pozbawiamy błonek siekamy drobno i skrapiamy sokiem z cytryny.Rozgniatamy czosnek.Mieszamy czosnek z majonezem.Dosypujemy orzechy oraz pietruszkę.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Takim sosem polewamy pieczarki.Smacznego!