AERDNA

AERDNA

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Pieczarki z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczarki z pasztetem ...

Pieczarki z pasztetem

Składniki:

Pieczarki z pasztetem

 

  • 15 dag średnich pieczarek
  • pasztet DROP
  • sól
  • 1 łyżka tłuszczu

Sposób przygotowania:

Pieczarki z pasztetem
Pieczarki oczyścić, wypłukać, osuszyć, wyciąć trzonki, a kapelusze lekko posolić. Do wnętrza kapeluszy nałożyć pasztet (jeśli jest zbyt suchy rozetrzeć z niewielką ilością śmietany lub ketchupu). Ułożyć kapelusze nadzieniem do góry w płaskim naczyniu wysmarowanym tłuszczem. W środek każdego z nich wbić na sztorc wykałaczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piec bez przykrycia ok. 10 min