mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Pieczarki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealne na kolacje jedzenie, do chlebka, bądz jako farsz np do naleśnikow

Pieczarki  z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki z serem

 

  • pieczarki-60 dag`
  • ser żółty-20 dag
  • chilli- 3 szczypty
  • majeranek- 1 łyżeczka
  • zioła prowanasalskie-2 łyzeczki
  • sól- do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczarki z serem
Pieczarki płuczemy, obieramy, kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce. Pieczarki wykładamy do głębokiej patelni, podduszamy na oleju. Dodajemy do smaku zioła prowansalskie, sól, pieprz ,chilli a także majeranek. Do podduszonych pieczarek, dodajemy starty ser na tarce jarzynowej. Wszystko zostawiamy na małym ogniu, mieszając aż ser się rozpuści.Ja robię często sobie taką kolacje do bułki, czy chleba. Możemy dodać jako nadzienie do naleśników, czy nawet jako farsz do faszerowanych pieczarek, czy papryki.
Pieczarki  z serem
obrane oraz opłukane pieczarki na desce do krojenia
Pieczarki  z serem
pieczarki kroimy na desce, na małą kostkę
Pieczarki  z serem
dodany ser do podduszanych pieczarek z przyprawami