Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pieczarki ziołowe :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Aromatyczne pieczarki doprawione ziołami i podsmażone na masełku.

Pieczarki ziołowe :

Składniki:

Pieczarki ziołowe :

 

  • 12 średniej wielkości kapelusze pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • szczypta suszonego tymianku
  • szczypta suszonej bazylii
  • 2 łyżki pokrojonego koperku

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki ziołowe :
Na patelni rozgrzać masło i olej. Na gorącym tłuszczu smażyć na rumiano pieczarki . W ostatniej fazie smażenia posypać wymieszanymi przyprawami z jednej i drugiej strony.
Podawać na gorąco.