Sposób przygotowania:
Pieczarkowa sałatka Darii
Pieczarki oczyścić, umyć dokładnie, osączyć i poszatkować w cienkie plasterki, skrapiając sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Do wrzącej osolonej wody wsypać pieczarki i gotować 2-3 minuty.
Odcedzić, włożyć na miskę, skropić oliwą i pozostałym sokiem, dodać sól i pieprz - wymieszać.
Przygotowaną sałatkę polać sosem tatarskim.
Udekorować pokrajanymi jajami na twardo, cząstkami pomidorów, nacią pietruszki.
Do wrzącej osolonej wody wsypać pieczarki i gotować 2-3 minuty.
Odcedzić, włożyć na miskę, skropić oliwą i pozostałym sokiem, dodać sól i pieprz - wymieszać.
Przygotowaną sałatkę polać sosem tatarskim.
Udekorować pokrajanymi jajami na twardo, cząstkami pomidorów, nacią pietruszki.