Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pieczarkowa z szalotką i kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Błyskawiczna w przygotowaniu zupa grzybowa z pieczarek podsmażonych z szalotkami, podana z tartym żółtym serem i kiełkami cebuli...

Pieczarkowa z szalotką i kiełkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarkowa z szalotką i kiełkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z szalotką i kiełkami
Szalotki pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do szalotek, podsmażyć. Do grzybów wlać bulion (użyłam drobiowego), wymieszać i zagotować. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i wodą. Zawiesiną zagęścić zupę, ponownie doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zupę podawać posypaną tartym serem, kiełkami i posiekaną natką.
Pieczarkowa z szalotką i kiełkami
Pokrojone w półplasterki szalotki podsmażone na maśle.
Pieczarkowa z szalotką i kiełkami
Pokrojone w półplasterki pieczarki dodane do szalotek i podsmażone.
Pieczarkowa z szalotką i kiełkami
Podsmażone z szalotkami grzyby zalane bulionem drobiowym.
Pieczarkowa z szalotką i kiełkami
Śmietana kremówka dokładnie wymieszana z mąką i zimną wodą.

Tagi:

sery ser