eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

pieczarkowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne babeczki pieczarkowe na słono.

pieczarkowe muffinki

Składniki:

pieczarkowe muffinki

 

Sposób przygotowania:

pieczarkowe muffinki
Wymieszać ze sobą mąkę masło i żółtka z jajek. Zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce lub w innym chłodnym miejscu. Rozwałkować. Foremki do babeczek wysmarować masłem lub olejem. Następnie wylepić foremki masą. Babeczki włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 180 st.C. Pieczarki należy umyć, wysuszyć i pokroić. Cebulę bardzo drobno posiekać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Smażyć na maśle około 15 minut, aż do momentu "zezłocenia". Upieczone wcześniej babeczki napełnić farszem cebulowym. Smacznego!!!