Sposób przygotowania:
Muffinki z brzoskwiniami
100g masła rozpuścić i odstawić do wystygnięcia. W jednej misce wymieszać składniki sypkie (mąkę, cukier, sodę), a w osobnej misce wymieszać składniki płynne (rozpuszczone i ostudzone masło, jajka, jogurt naturalny i aromat śmietankowy).
Składniki płynne przelać do składników suchych i wszystko wymieszać. Blachę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Nalewać surowe jeszcze ciasto do foremek tak do 2/3 wysokości. Umyte brzoskwinie oddzielić od pestek i pokroić na mniejsze kawałki.
Do każdej foremki nakładać po kilka kawałków brzoskwiń. Wymieszać ze sobą zimne masło (50g) z mąką (100g) i cukrem (50g) oraz aromatem śmietankowym przygotowując w ten sposób kruszonkę. Na wierzch każdej surowej jeszcze babeczki z dodatkiem brzoskwiń posypać trochę kruszonki.
Piec muffinki w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Składniki płynne przelać do składników suchych i wszystko wymieszać. Blachę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Nalewać surowe jeszcze ciasto do foremek tak do 2/3 wysokości. Umyte brzoskwinie oddzielić od pestek i pokroić na mniejsze kawałki.
Do każdej foremki nakładać po kilka kawałków brzoskwiń. Wymieszać ze sobą zimne masło (50g) z mąką (100g) i cukrem (50g) oraz aromatem śmietankowym przygotowując w ten sposób kruszonkę. Na wierzch każdej surowej jeszcze babeczki z dodatkiem brzoskwiń posypać trochę kruszonki.
Piec muffinki w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.