anecia04

anecia04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cukinia z serem pleśniowym

Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe

Składniki:

Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe
- Umytą i osuszoną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie pieczarki. Cukinię solimy i odstawiamy. Po tym czasie odciskamy z cukinii sok.
- W misce mieszamy startą cukinię i pieczarki z jakiem i łyżką bułki tartej oraz przyprawami. Rozgrzewamy olej, kształtujemy małe placuszki i smażymy na złoto. Pod koniec smażenia na każdy placuszek układamy pokruszony lazur. Podajemy z cząstkami pomidorków czereśniowych.

Mój autorski blog www.mojasmacznakuchnia.bloog.pl