Sposób przygotowania:
Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe
- Umytą i osuszoną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie pieczarki. Cukinię solimy i odstawiamy. Po tym czasie odciskamy z cukinii sok.
- W misce mieszamy startą cukinię i pieczarki z jakiem i łyżką bułki tartej oraz przyprawami. Rozgrzewamy olej, kształtujemy małe placuszki i smażymy na złoto. Pod koniec smażenia na każdy placuszek układamy pokruszony lazur. Podajemy z cząstkami pomidorków czereśniowych.
Mój autorski blog www.mojasmacznakuchnia.bloog.pl
- W misce mieszamy startą cukinię i pieczarki z jakiem i łyżką bułki tartej oraz przyprawami. Rozgrzewamy olej, kształtujemy małe placuszki i smażymy na złoto. Pod koniec smażenia na każdy placuszek układamy pokruszony lazur. Podajemy z cząstkami pomidorków czereśniowych.
Mój autorski blog www.mojasmacznakuchnia.bloog.pl
elzbieta8960