Sposób przygotowania:
Schabowy pod plastrem sera
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w plastry i wrzucamy na patelnię żeby odparować, dodajemy masło i dusimy. Oprószamy solą.
Jajko kroimy w kostkę razem z ogórkiem, dodajemy cebulę pieczarki i dużą szczyptę bułki tartej. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Jajko roztrzepujemy z mlekiem i panierujemy w nim i tartej bułce przygotowane schaby.
Smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju. Natłuszczamy naczynie żaroodporne i układamy w nim usmażone schaby. Na schaby rozkładamy przygotowany farsz i przykrywamy plastrem sera. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do rozpuszczenia sera.
Jajko kroimy w kostkę razem z ogórkiem, dodajemy cebulę pieczarki i dużą szczyptę bułki tartej. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Jajko roztrzepujemy z mlekiem i panierujemy w nim i tartej bułce przygotowane schaby.
Smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju. Natłuszczamy naczynie żaroodporne i układamy w nim usmażone schaby. Na schaby rozkładamy przygotowany farsz i przykrywamy plastrem sera. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do rozpuszczenia sera.