katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Schabowy pod plastrem sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Schaboszczak trochę inaczej bo z dodatkami i pod plastrem sera. Smaczny jako dodatek do obiadu i nie tylko.

Schabowy pod plastrem sera

Składniki:

Schabowy pod plastrem sera

 

Sposób przygotowania:

Schabowy pod plastrem sera
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w plastry i wrzucamy na patelnię żeby odparować, dodajemy masło i dusimy. Oprószamy solą.

Jajko kroimy w kostkę razem z ogórkiem, dodajemy cebulę pieczarki i dużą szczyptę bułki tartej. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Jajko roztrzepujemy z mlekiem i panierujemy w nim i tartej bułce przygotowane schaby.

Smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju. Natłuszczamy naczynie żaroodporne i układamy w nim usmażone schaby. Na schaby rozkładamy przygotowany farsz i przykrywamy plastrem sera. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do rozpuszczenia sera.