Sposób przygotowania:
Placuszki dyniowo-pieczarkowePrzygotowanie dyni
![Placuszki dyniowo-pieczarkowe Placuszki dyniowo-pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placuszki-dyniowo-pieczarkowe-374829.jpg)
Dynie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Przygotowanie szalotki
![Placuszki dyniowo-pieczarkowe Placuszki dyniowo-pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placuszki-dyniowo-pieczarkowe-374831.jpg)
Szalotkę (bądź cebulę czerwoną) kroimy w piórka i szklimy na maśle.
Smażenie
![Placuszki dyniowo-pieczarkowe Placuszki dyniowo-pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placuszki-dyniowo-pieczarkowe-374832.jpg)
Do szalotki dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. solimy i smażymy 10 minut.
Łączenie składników
![Placuszki dyniowo-pieczarkowe Placuszki dyniowo-pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placuszki-dyniowo-pieczarkowe-374834.jpg)
Łączymy ze sobą dynię, pieczarki z szalotką. Dodajemy koper, pieprz, solimy do smaku.
Smażenie
![Placuszki dyniowo-pieczarkowe Placuszki dyniowo-pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placuszki-dyniowo-pieczarkowe-374835.jpg)
Do masy wybijamy jajka, dodajemy mąkę, bułkę tartą. Porcje masy wykładamy na rozgrzany olej i smażymy placuszki. Następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Przygotowanie farszu
![Placuszki dyniowo-pieczarkowe Placuszki dyniowo-pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placuszki-dyniowo-pieczarkowe-374836.jpg)
Ogórki, oliwki kroimy w kostkę i odsączamy. Gruszkę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty. Dodajemy też majonez i posiekaną pietruszkę. Mieszamy. Porcje farszu wykładamy na placuszki. Układamy kawałki szynki parmeńskiej. Dekorujemy według uznania.
Magdalena88
Marika-