Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pieczarkowy jednogarnkowiec Buni

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Na obiad serwujemy proste ale smaczne danie z pieczarek, makaronu i kurczaka

Pieczarkowy jednogarnkowiec Buni

Składniki:

Pieczarkowy jednogarnkowiec Buni

 

  • 8 dużych pieczarek
  • 2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki pokrojonej w paseczki chudej szynki
  • 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka
  • 1/3 szklanki pokrojonego kopru zmieszanego z natką pietruszki
  • maggi
  • sól
  • pieprz mielony
  • 4 łyżki oleju
  • 20 dag makaronu ryżowego Tagliatelle

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowy jednogarnkowiec Buni
Doskonałe danie na dzień kiedy mamy ,, lenia ,, i robimy przegląd lodówki



Pieczarki przekroić w ćwiartki i usmażyć na rumiano na głębokiej patelni .Dosypać szynkę i kurczaka .Chwilę smażyć . Zalać śmietanką i wodą . Dusić 10 minut. Doprawić maggi , pieprzem .Wsypać zieleninę . Makaron ryżowy przełamać na pół i wrzucić w sos .Wymieszać tak by był zanurzony w sosie .Przykryć i dusić 5 minut. Wyłączyć gaz i zostawić przykryte na 15 minut . Odkryć , zamieszać .Makaron ma być miękki i powinien wchłonąć prawie cały sos . Podawać posypane zieleniną .