Pieczen barania z bobem po litewsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

obiadzik palce lizac,najleprzy z grila.

Pieczen barania z bobem po litewsku

Składniki:

Pieczen barania z bobem po litewsku

 

  • bobu,3 cebule,1 lyzka majeranku,slodka papryka w proszku,sol,pieprz,2 lyzki smalcu

Sposób przygotowania:

Pieczen barania z bobem po litewsku
Mieso umyc, zalac siadlym mlekiem i odstawic na 4 godziny w chlodnym miejscu.Nastepnie osuszyc natrzec sola,pieprzem,papryka,majerankiem,uformowac pieczen.Obwiazac nitka zrumienic z obydwu stron na silnym rozgrzanym smalcu,przelozyc do brytfanny.Oblozyc pokrojona na plastry cebula,wstawic do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni celciusza i piec ok 50 minut,skrapiajac woda od czasu do czasu i polewajac wytwarzanym sosem.Miekkie mieso wyjac,usunac nitke,pokroic na plastry.Bub ugotowac w osolonej wodzie.Pokrojone mieso ulozyc w brytfannie,oblozyc bobem,podgrzac.Podawac z surowka z pomidorow.smacznego

Tagi:

beza bezy bób