Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pieczeń cielęca ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

to specjalność mojej przyszywanej babci

Pieczeń cielęca ze szczypiorkiem

Składniki:

Pieczeń cielęca ze szczypiorkiem

 

  • 1 pieczeń cielęca około 1 1/2 kg
  • 4 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Pieczeń cielęca ze szczypiorkiem
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Pieczeń włożyć do brytfanny wyłożonej folią aluminiową. Doprawić. Pokropić sokiem z cytryny. Piec w piekarniku około 90-95 minut. Podawać.