SUPERPRZEPIS

Gulasz z cielęciną i kaniami

  • 1
  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Gulasz z cielęciną i kaniami Więcej zdjęć (2)

Domowy gulasz z delikatnym mięsem cielęciną i moimi ulubionymi grzybami kaniami potocznie nazywanymi sowami.Jesienne rozgrzewające danie które szybko znika.

Składniki:

Gulasz z cielęciną i kaniami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z cielęciną i kaniami

ETAP 1:

Gulasz z cielęciną i kaniami
cielęcinę cebulę paprykę zieloną kroję na kawałki

Cielęciną, cebulę, paprykę kroję w kostkę na desce.

ETAP 2:

Gulasz z cielęciną i kaniami
cielęcina podsmażona z cebula na oleju rzepakowym

Przesmażam cebulę pokrojoną, dodaję cielęcinę i dalej przesmażam około pięć minut.

Dolewam bulion drobiowy i duszę na wolnym ogniu koło 30 minut.

Marchew obieram i kroję w paski cienkie, paprykę kroję na kawałki.

Dodaję do mięsa, dosypuje przyprawę curry i duszę dalej około 15 minut.

ETAP 3:

Gulasz z cielęciną i kaniami
grzyby kanie pokorojone w paski na descr

Grzyby kanie myję, kroję na paski.

ETAP 4:

Gulasz z cielęciną i kaniami
grzyby kanie podsmażone na patelniii na oleju rzepkoawym

Przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem. Grzyby dodaję pod koniec i pokrojone pomidorki.

Mąkę rozrabiam w śmietanie i dodaję do gulaszu, doprawiam estragonem i bazylią świeżą.

Gulasz zagotowuję.


Tagi:

danie gulasz