Sposób przygotowania:
Gulasz z cielęciną i kaniamiETAP 1:
Cielęciną, cebulę, paprykę kroję w kostkę na desce.
ETAP 2:
Przesmażam cebulę pokrojoną, dodaję cielęcinę i dalej przesmażam około pięć minut.
Dolewam bulion drobiowy i duszę na wolnym ogniu koło 30 minut.
Marchew obieram i kroję w paski cienkie, paprykę kroję na kawałki.
Dodaję do mięsa, dosypuje przyprawę curry i duszę dalej około 15 minut.
ETAP 3:
Grzyby kanie myję, kroję na paski.
ETAP 4:
Przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem. Grzyby dodaję pod koniec i pokrojone pomidorki.
Mąkę rozrabiam w śmietanie i dodaję do gulaszu, doprawiam estragonem i bazylią świeżą.
Gulasz zagotowuję.
SylaUla