Sposób przygotowania:
Gulasz cielęcy z bukietem warzywPrzygotowanie mięsa:
Pokrojoną w kostkę cielęcinę wymieszać dokładnie z 1 łyżką przyprawy do cielęciny.
Przygotowanie składników:
Smażyć ją przez 5 minut od czasu do czasu mieszając na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Dorzucić obraną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć mieszając przez następne 5 minut. Podlać wodą, tak aby przykryła całość i dusić przez 15 minut na wolnym ogniu.
Kończenie dania:
Wrzucić pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę, por pokrojony w talarki, cukinię i seler pokrojone w kostkę. Wymieszać, przykryć garnek i dusić na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając przez około pół godziny. Wsypać pozostałą łyżkę przyprawy do cielęciny oraz paprykę ostrą. Poddusić 5 minut. Wrzucić drobno posiekaną natkę . Łyżkę skrobi rozmieszać z odrobiną wody i ciągle mieszając wlać do sosu, zagotować. Doprawić solą i pieprzem, chwilę poddusić i podawać. Smacznego!