oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Pieczeń duszona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne dania mięsne pieczeń duszona.

Pieczeń duszona

Składniki:

Pieczeń duszona

 

  • 80 dag mięsa
  • 2 szt cebule
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szkl śmietany

Sposób przygotowania:

Pieczeń duszona
Mięso z części przedniej, przerośnie ścięgnistą tkanką, lekko zbić, obrumienić na tłuszczu, dodać cebulę, osolić i podlać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem lub po podduszeniu wstawić do dogotowywacza. Gdy będzie miękkie, wyjąć, pokrajać na porcje, sos podprawić śmietaną z mąką, zagotować. Mięso przygotowane na dzień przed podaniem należy pozostawić w sosie niepodprawionym.

Tagi:

mięso