paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczeń mięsna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pieczeń z mięsa wieprzowego i mięsa mielonego. Zachowuje długo świeżość można ją podać na ciepło lub zimno.

Pieczeń mięsna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń mięsna

 

  • mięso mielone wieprzowe 1 kg
  • mięso mielone drobiowe 0,5 kg
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta 0,5 szkl
  • jajka 2 szt
  • majeranek do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • cebula 3 średnie szt

Sposób przygotowania:

Pieczeń mięsna
Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso drobiowe i mięso wieprzowe wymieszać ze sobą i cebulką.

Wsypać bułkę tartą i dodać do smaku przyprawy, majeranek, sól pieprz oraz paprykę.

Wlać również do mięsa roztrzepane jajka, wszystko dokładnie wyrobić ręką aby składniki się połączyły.

Do foremek przełożyć mięso oprószyć majerankiem górę.

Piec około 50-60 minut w temp. 180-190 stopni.
Pieczeń mięsna
Mięso drobiowe i mięso wieprzowe wymieszać ze sobą i cebulką.
Pieczeń mięsna
Wsypać bułkę tartą i dodać do smaku przyprawy, majeranek, sól pieprz oraz paprykę.
Pieczeń mięsna
Wlać również do mięsa roztrzepane jajka, wszystko dokładnie wyrobić ręką aby składniki się połączyły.
Pieczeń mięsna
Do foremek przełożyć mięso oprószyć majerankiem górę.

Tagi:

mięso