Sposób przygotowania:
Ryba (dorsz) w sosie słodko-kwaśnym
Rybę odmrażamy i osuszymy. Dzielimy na mniejsze kawałki i oprószamy solą i pieprzem. Jajka rozkłócamy i dodajemy mąki. Mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Obtaczamy filety i smażymy z obu stron na złoto.
Na dużą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i dodajemy marchewkę startą na tarce o dużych oczkach i sok z ananasów. Dusimy a marchewka zmięknie.
Następnie dodajemy konserwową paprykę i ananasa pokrojone w drobniutką kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do sosu. Wlewamy ocet i sos sojowy. Dodajemy cukier i curry. W wodzie rozprowadzamy mąkę i dodajemy do sosu.
Doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy rybę. Mieszamy aż ryba połączy się z sosem.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego.
Na dużą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i dodajemy marchewkę startą na tarce o dużych oczkach i sok z ananasów. Dusimy a marchewka zmięknie.
Następnie dodajemy konserwową paprykę i ananasa pokrojone w drobniutką kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do sosu. Wlewamy ocet i sos sojowy. Dodajemy cukier i curry. W wodzie rozprowadzamy mąkę i dodajemy do sosu.
Doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy rybę. Mieszamy aż ryba połączy się z sosem.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego.