Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pieczeń mięsna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Polecam pyszną pieczeń, idealna na kanapkę

Pieczeń mięsna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń mięsna

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń mięsna
Łopatkę i boczek kroimy na mniejsze kawałki i mielimy 2 razy w maszynce do mięsa. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i kajzerkę namoczoną w wodzie, odciśniętą. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mięso przekładamy do małej foremki keksowej i pieczemy około godziny w 180 stopniach, tzn. do momentu aż góra ładnie się zarumieni, a brzegi pieczeni będą odchodziły od foremki. Po upieczeniu mięso studzimy, podajemy pokrojone w plastry. Życzę smacznego :) Do pieczeni można dodać również podsmażoną cebulkę i pokrojoną paprykę.
Pieczeń mięsna
Łopatkę i boczek kroimy na mniejsze kawałki i mielimy 2 razy w maszynce
Pieczeń mięsna
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i kajzerkę namoczoną w wodzie, odciśniętą.
Pieczeń mięsna
Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Pieczeń mięsna
Mięso przekładamy do małej foremki keksowej i pieczemy około godziny w 180 stopniach