Sposób przygotowania:
Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą
Bagietkę kroimy na kromki i grillujemy ją z dwóch stron na rumiano na patelni grillowej. Awokado obieramy, przekładamy do miseczki i za pomocą widelca rozgniatamy aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty.
Awokado przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.
Pastę z awokado nakładamy na grillowanych kromkach bagietki, na każdej kromce układamy kawałki sera gorgonzola. Posypujemy pestkami granatu i posiekaną czerwoną cebulą. Skrapiamy wszystko oliwą z oliwek, oprószamy pieprzem i serwujemy.
Smacznego.
Awokado przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.
Pastę z awokado nakładamy na grillowanych kromkach bagietki, na każdej kromce układamy kawałki sera gorgonzola. Posypujemy pestkami granatu i posiekaną czerwoną cebulą. Skrapiamy wszystko oliwą z oliwek, oprószamy pieprzem i serwujemy.
Smacznego.
SylaUla
Igraszki Losu