laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Pieczeń w świeżej bazylii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Indyk ciekawy smak z orzechami

Pieczeń w świeżej bazylii

Składniki:

Pieczeń w świeżej bazylii

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń w świeżej bazylii
Mięso oplukać ,osuszyć , skropić olejem, natrzeć bazylią i solą . Zawinąć je w folię aluminiową i wstawić do lodówki na dwie godziny. Potem wstawić je do nagrzanego piekarnika do 220 stopni i piec okolo 1/5 godziny.Mięso schlodzić i pokroić w cieńkie plastry. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Orzechy posiekać grubo. Cebulę z orzechami podsmażyc na patelni skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem.