beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Pieczeń wieprzowa w  kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Pieczeń wieprzowa w  kapuście

Składniki:

Pieczeń wieprzowa w  kapuście

 

  • 600 g wieprzowiny mielonej,
  • 2  łyżki oleju,
  • 1  posiekana cebula,
  • 250 ml zupy pomidorowo-kremowej w  puszce,
  • 1  główka kapusty pokrojona w  paski,
  • sól, pieprz,
  • 250 ml. wody

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa w  kapuście
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, na patelni rozgrzać olej i  smażyć mięso z  cebulą. W misce lekko rozcieńczyć wodą pomidorową zupę kremową. W żaroodpornym naczyniu nakładać naprzemiennie warstwy mielonej wieprzowiny i  pokrojonej kapusty. Całość polać rozcieńczoną zupą pomidorowo-kremową, piec w  piekarniku przez 1  godzinę.