wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Pieczeń z dzika 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniała pieczeń na wesela czy inne uroczystości

Pieczeń z dzika 3

Składniki:

Pieczeń z dzika 3

 

  • 2,1 kg szynki bez kości
  • 2 dag soli
  • 1 g pieprzu
  • 15 dag słoniny
  • 10 dag smalcu

Sposób przygotowania:

Pieczeń z dzika 3
Uformowane elementy mięsa natrzeć i obłożyć warzywami wymieszanymi z olejem ( zaprawą). Pozostawić na 48 godzin do skruszenia. Po tym czasie mięso wyjąć, naszpikować pałeczkami słoniny. Obrumienić na smalcu. Następnie podlać wodą i dusić powoli. Miękkie mięso wyjąć, wyporcjować. Podawać podgrzane w sosie naturalnym, z ziemniakami, kapustą kwaszoną, burakami.