Sposób przygotowania:
Karkówka duszona w młodej kapuście z kopremETAP 1:
Karkówkę pokroić w 1 cm plastry oprószyć przyprawami.
Usmażyć rumiane kotlety na rozgrzanym smalcu.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Kapusta:
Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na rozgrzanym maśle.
ETAP 3:
Kapustę poszatkować, dodać do cebuli, smażyć kolejne 5 min co jakiś czas mieszając.
ETAP 4:
W między czasie wsypać koperek.
ETAP 5:
Do kapusty dołożyć plastry karkówki, delikatnie przemieszać aby kapusta zakryła mięso.
ETAP 6:
Do garnka wlać wodę/bulion, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie.
Doprawić solą i pieprzem.
ETAP 7:
Dusić na minimalnym gazie ok.45 min.