Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Pieczeń z jajkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczeń z jajkiem. W sam raz na świąteczne śniadanie.

Pieczeń z jajkiem. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczeń z jajkiem.

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • 1 jajko
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • olej do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Pieczeń z jajkiem.
Mięso mielone włozyć do miski, dodac jarzynkę i bułke tarta oraz jajko. Wyrobić masę. Włozyć połowę masy do okrągłej formy z dziurka. Natym ułozyć ugotowane całe jajka. Przykryć druga połowa masy. Przyklepac. Piec około70-80 min.Pozostawić w formie do zastygniecia.
Pieczeń z jajkiem.
Poczekać po upieczeniu aż zastygnie w formie.