Sposób przygotowania:
Pieczeń z łopatki wieprzowej
Mięso kroimy na kawałki i mielimy w maszynce razem z cebulą.
Kajzerki namaczamy w wodzie, a następnie dokładnie odciskamy i dodajemy do mięsa.
Dodajemy również jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i przyprawy. Mieszamy dokładnie rękami.
Blaszki smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do nich mięso. Dokładnie dociskamy, aby mięso równomiernie wypełniło blaszki. Pieczemy przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Kajzerki namaczamy w wodzie, a następnie dokładnie odciskamy i dodajemy do mięsa.
Dodajemy również jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i przyprawy. Mieszamy dokładnie rękami.
Blaszki smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do nich mięso. Dokładnie dociskamy, aby mięso równomiernie wypełniło blaszki. Pieczemy przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
mocsłodkości