misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pieczeń z marynaty

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Mięsko to możemy upiec w piekarniku , na rożnie lub na grilu.

Pieczeń z marynaty

Składniki:

Pieczeń z marynaty

 

  • 1 kg mięsa od szynki
  • 3/4 szklanki oliwy
  • 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka szałwii
  • 2 średnie cebule
  • sól, pieprz
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Pieczeń z marynaty
Oczyszczone mięso nacieramy rozkruszoną szałwią solą i pieprzem.Wkładamy do miski zalewamy oliwą i winem. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 dni.Następnie pieczemy i w trakcie pieczenia polewamy winną marynatą. Do powstałego sosu dodajemy przekrojone cebule i kostkę rosołową. Gotujemy a gdy cebula bedzie miękka przecieramy sos przez sitko lub w mikserze,doprawiamy do smaku.Upieczone mięso kroimy w plastry ,układamy na półmisku i zalewamy sosem. Podajemy z frytkami lub surówką. Smacznego

Tagi:

mięso szynka