Sposób przygotowania:
Pieczeń z mielonej karkówki
Mięso i cebulę pokroić na kawałki.
Cebulę zeszklić na oleju. Karkówkę wraz z cebulą zmielić w maszynce do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Mieszać energicznie ręką, dodać odrobine wody. Wyłożyć keksówkę mięsem, posmarować woda.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 1,5 godziny.
Cebulę zeszklić na oleju. Karkówkę wraz z cebulą zmielić w maszynce do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Mieszać energicznie ręką, dodać odrobine wody. Wyłożyć keksówkę mięsem, posmarować woda.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 1,5 godziny.