rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Pieczeń z karkówki z warzywami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Całe danie w jednym worku

Pieczeń z karkówki z warzywami

Składniki:

Pieczeń z karkówki z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z karkówki z warzywami
Karkówkę umyć,oczyścić z błon.Osuszyć.Marchewkę,cebulę,czosnek i pieczarki pokroić w plasterki,ziemniaki w kawałki.wszystko razem z mięsem włożyć do rękawa pieczeniowego dodać troszkę oliwy,sól i pieprz.Zamknąć rękaw włożyć do naczynia i zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia piec w piekarniku około 2 godzin aż wszystko będzie miękkie.Na koniec pieczenia można wyjąć z rękawa i wszystko przyrumienić. Po wyjęciu z piekarnika pozwolić karkówce odpocząć aby soki z mięsa zostały w nim. Podawać razem z warzywami upieczonymi razem z mięsem.