Sposób przygotowania:
Karkówka w delikatnym sosie.
Karkówkę należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie natrzeć solą, oprószyć pieprzem, posypać papryką ostrą i słodką, wycisnąć dwa ząbki czosnku i nimi również natrzeć pieczeń. Tak przygotowaną pieczeń należy zalać 3 łyżkami stołowymi oleju słonecznikowego i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie pieczeń wykładamy na naczynie żaroodporne do którego należy wlać olej. Mięso pieczemy ok. godziny w temp. 180 stopni. Płyn, który powstanie podczas pieczenia mięsa zlewamy do rondelka, wlewamy bulion i mocno podgrzewamy następnie dodajemy mąkę i rozprowadzamy ją dokładnie w sosie. Takim sosem polewamy ułożone na talerzu plastry pieczeni z karkówki. Smacznego :)