Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczeń mięsna najlepiej smakuje od razu po upieczeniu, odgrzewana zdecydowanie traci na soczystości. Aby nadać takiej pieczeni smaku, proponuję zapiec ją z serem i paseczkiem papryki.

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką i serem

Składniki:

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką i serem

 

  • 4 plastry pieczeni z mięsa mielonego
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 4 plastry sera żółtego

Sposób przygotowania:

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką i serem

ETAP 1:

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką i serem
Plasterki pieczeni układamy w naczyniu do zapiekania

Naczynie do zapiekania wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem. W naczyniu układamy obok siebie 4 plastry pieczeni z mięsa mielonego z pieczarkami.

ETAP 2:

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką i serem
Na kawałkach pieczeni układamy paseczki papryki

Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy na 4 paseczki. Paseczki papryki układamy na plasterkach pieczeni.

ETAP 3:

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką i serem
Paprykę nakrywamy plastrami sera żółtego

Paprykę nakrywamy plastrami sera żółtego.

Mięso wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 15-20 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.