paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Rolowana pieczeń z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczna pieczeń z mięsa mielonego zrolowana z posiekanym jajkiem i natką pietruszki. Jest idealna na kanapki.

Rolowana pieczeń z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolowana pieczeń z jajkiem

pieczeń

  • mięso wieprzowe 60 dag
  • jajka 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
  • ziarenka smaku do smaku
  • kasza manna 3 łyżki
  • cebula 2 sztuki
  • przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka

 

farsz

  • jajka 4 sztuki
  • natka pietruszki 0,5 pęczka

 

Sposób przygotowania:

Rolowana pieczeń z jajkiem
Mięso przepuścić przez maszynkę.

Cebulę obrać, również przepuścić przez maszynkę.

Roztrzepane jajka przelać do mięsa. Dodać do smaku przyprawy i wymieszać.

Na folii spożywczej rozłożyć na kształt prostokąta cienko mięso.

Mięso posypać ugotowanymi i posiekanymi jajkami.

Następnie posypać posiekana natką , posolić i popieprzyć do smaku.

Całość zawinąć w roladę.

Pieczeń piecz w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut, w foremce.
Rolowana pieczeń z jajkiem
Do mięsa dodać cebulę, jajka przyprawy i wymieszać.
Rolowana pieczeń z jajkiem
Na folii spożywczej rozłożyć na kształt prostokąta cienko mięso.
Rolowana pieczeń z jajkiem
Mięso posypać ugotowanymi i posiekanymi jajkami. Następnie posypać posiekana natką
Rolowana pieczeń z jajkiem
Całość przy pomocy folii spożywczej zwinąć w roladę