Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Pieczeń z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczeń z mięsa mielonego i gotowanych jajek. Super pasuje na obiad, jak i na kolacje. Polecam, zawsze wychodzi.

Pieczeń z jajkiem

Składniki:

Pieczeń z jajkiem

 

  • mięso mielone - 1 kg
  • jajka ugotowane na twardo - 5 szt
  • bułka- 1 szt
  • mleko - 1/2 szkl
  • cebula - 2 szt
  • czosnek - 4 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Pieczeń z jajkiem
Mięso wkładamy do miski dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę podsmażoną na patelni oraz czosnek posiekany drobno. Doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy.

Formę wykładamy folią aluminiową, wykładamy połowę mięsa. Układamy jajka i przykrywamy drugą połową mięsa.

Piekarnik nagrzewamy do 180st C i pieczemy ok 90 minut.